Lente recept voor lamskroon

Lamskroon gaat goed samen met rijst of aardappelen.

Ingrediënten (4-6 personen)

  • Eetlepel braadvet
  • 600 gram lamskroon
  • 1 ui sneden in partjes
  • 1 gepeld teentje knoflook
  • ½ bussel selder, in stukjes gesneden
  • 150 gram (Parijse) champignons, in stukjes gesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 2,5 dl room
  • Sap van een halve citroen
  • 2 koffielepels mosterd
  • 2 takjes verse oregano of rozemarijn
  • 200 gram gewassen spinazie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Braad de lamskroon in een de gietijzeren braadpan van Morso en kruid de lam met peper en zout. Voeg vervolgens de ui, selder en de champignons toe en bak dit even mee.

Blus het geheel af met de witte wijn en de room. Breng dit daarna weer aan de kook en voeg de citroensap bij het kookvocht. Voeg hierna de mosterd en de oregano (of rozemarijn) toe en leg de deksel op de pan. Laat dit 10 tot 20 minuten sudderen. Haal het van het vuur af en leg de deksel schuin zodat het gerecht niet meer kookt.  Laat het geheel ongeveer 15 minuten staan.

Haal eerst de lamskroon uit de pan. Voeg de verse spinazie toe en warm het geheel weer op. Intussen kun je de lamskroon is stukken snijden. Als de pan weer opgewarmd is, leg je de lamskroon terug in de pan. Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden.

Eet smakelijk!