Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en voor advertentiedoeleindien via Google.

Voor de zoetekauw: recept S’mores

Zin in iets lekker zoets? Steek dan de barbecue alvast maar aan! In dit artikel zie je hoe je dat gemakkelijk kunt doen. Je hoeft op de barbecue natuurlijk niet alleen maar vlees, vis, groenten en brood te bereiden. Kies eens voor een lekkere zoete snack: S’mores! Een soort burger maar dan van marshmallow, biscuits en chocolade! YUM.

Benodigdheden (10 s’mores)

  • - 20 biscuits (digestive)
  • - 10 marshmallows
  • - 200 gram pure chocolade (melk of wit kan natuurlijk ook)
  • - 10 stokjes om de marshmallows op te prikken

Bereidingswijze

Begin met het klaarleggen van de biscuits. Je hebt er een nodig voor de onderkant en een voor de bovenkant. Rasp of breek de chocolade en verdeel deze op de biscuits die bedoeld zijn als onderkant.

Prik de marshmallows op de stokjes. Je kunt een aantal (max. 3) marshmallows op een stok prikken of je prikt er een op elk stokje. Houd ze boven het vuur. Zorg ervoor dat ze NIET in het directe vuur hangen. Dan verbranden ze snel. Laat de marshmallows smelten tot ze een goudbruin korstje hebben. Je kunt de marshmallows nu op de biscuits leggen. Doe er nog een beetje chocolade over heen en leg de biscuits erop.

Smullen maar!