Gegrilde banaan, vanille ijs, hazelnoten & gezouten karamelsaus

Dé ideale combinatie: zoet & zout, warm & koud. We gaan er niet meer woorden aan vuil maken dan nodig is. Mocht jij een toetje weten die nóg lekkerder is dan deze, laat het ons weten! Tip: lees voordat je begint het recept goed door. 

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • - 100 gr hazelnoten
  • - 1 eetl. boter + 1 eetl. gesmolten boter
  • - 2 el honing
  • - 4 bananen

Hak de hazelnoten grof. Smelt de boter en honing in een pan op 150 graden voor ongeveer 15-20 minuten totdat het mengel goudbruin is. Laat het mengsel daarna even rusten. Snijd de bananen in de lengte en bestrijk ze met gesmolten boter. Grill tot ze goudbruin kleuren. 

Voor de gezouten karamelsaus:

  • - 25 g boter
  • - 40 g suiker
  • - 50 ml room
  • - Grof zout (naar smaak)

Breng boter, suiker, room en een klein beetje water aan de kook in een pan. Ondertussen moet je de saus goed blijven roeren! Na ongeveer 10 minuten is het mengesel veranderd naar een dikke karamelsaus. Voeg (naar eigen smaak) de grove zoutkorreltjes toe en laat de karamelsaus afkoelen (karamelsaus kan 130 graden worden!!).  

Hoe nu verder?

Leg de bananen op een bord, naast de bolletjes vanille ijs. Verdeel een beetje (of meer :-)) karamelsaus over de banaan en het ijs en top af met de hazelnoten.