Lekkere trek: gebakken Brie met witte wijn 

Wat heb je nodig?

  • - 1 ronde hele Brie
  • - 400 ml witte wijn (suggestie: Sauternes)
  • - 2 kleine sjalotten (fijngehakt)
  • - 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • - 2 eetlepels fijngesneden rode peper
  • - Peper (vers gemalen)
  • - Aluminiumfolie 
  • - Brood naar wens

Bereiding

  1. 1. Snipper de sjalotten, de bieslook en de rode peper fijn.
  2. 2. Fruit de sjalotten aan in een pan met een beetje olie. 
  3. 3. Voeg hierna de witte wijn toe en laat dit tot ongeveer 1/3 inkoken. Tip: u kunt dit op  bovenkant van de Morsø Forno bereiden of op een BBQ rooster.
  4. 4. Verpak de brie in aluminiumfolie en plaats de brie in de Forno of op de BBQ. Zorg er in ieder geval voor dat de brie voldoende warmte krijgt.
  5. 5. Na ongeveer 20 minuten zullen er ‘bubbels’ ontstaan en zal de bovenkant een beetje bruin kleuren. Haal nu de brie uit de Forno of van de BBQ.
  6. 6. Snijd voorzichtig de bovenkant (deksel) van de brie af. 
  7. 7. Giet de saus van sjalotten en witte wijn over de brie en roer dit voorzichtig met een vork door de brie heen. 
  8. 8. Besprenkel de brie met de bieslook en de rode pepers (naar eigen smaak) en voeg wat versgemalen peper toe. 
  9. 9. Serveer met lekkere stukken brood om mee te dippen.

GENIETEN!