Recept: herfstige pompoensoep

Ingrediënten

  • - 2 rode uien
  • - 4 teentjes knoflook
  • - 25 gram gember
  • - 1 flespompoen (ongeveer 500 - 750 gram)
  • - 2 wortels
  • - 2 aardappelen
  • - 200 g tomaten
  • - 300 ml groentebouillon
  • - 1 takje rozemarijn
  • - Olijfolie, of citroensap
  • - 1 klein bosje basilicum
  • - 4 sneetjes brood
  • - Een beetje peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. 1. Maak de binnenkant van de pompoen schoon en snij de helft in grove stukken.
  2. 2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en snijd de wortelen, aardappelen en gember en tomaten in kleine stukjes.
  3. 3. Leg de ui in een Morsø sauté cocotte met de olijfolie en rozemarijn en bak tot de uien zacht zijn.
  4. 4. Voeg de pompoen, wortelen, aardappelen, tomaten, gember en knoflook toe en bak deze nog een paar minuten mee.
  5. 5. Voeg daarna de groentebouillon toe te voegen.
  6. 6. Doe de deksel op de pan en laat het geheel volledig zacht koken in ongeveer 20 minuten.
  7. 7. Pureer de soep tot een gladde massa en breng het geheel met peper, zout en een beetje citroensap op smaak.
  8. 8. Snijd de basilicum fijn en voeg deze toe aan de pompoensoep.