Recept: ratatouille

Deze ratatouille kunt u enkele dagen van te voren al bereiden als je deze goed afgedekt en koel bewaard. Heerlijk bij lamsvlees, rund of met een goed stuk focaccia of zuurdesembrood.

Wat heb je nodig voor 4/6 personen

  • - 2 tot 3 lepels olijfolie om in te bakken
  • - 2 uien gepeld en in stukjes gesneden
  • - 2 tot 3 tenen knoflook in stukjes gesneden of in de knoflookpers
  • - 1 paprika in blokjes gesneden
  • - 1 aubergine in blokjes gesneden
  • - 1 courgette in blokjes gesneden
  • - 4 tomaten in blokjes gesneden
  • - tijm (na eigen smaak)
  • - rozemarijn (na eigen smaak)
  • - Witte wijnazijn (na eigen smaak)
  • - Peper en zout (na eigen smaak)

Bereidingswijze

  • - Verhit de olie in een gietijzeren pan en voeg de uien en knoflook toe.
  • - Laat dit een paar minuten aanfruiten. Let goed op dat de uien en knoflook niet bruin worden.
  • - Voeg de paprika blokjes toe en laat dit een paar minuten stoven.
  • Voeg vervolgens de blokjes aubergine en courgette toe.
  • Voeg ten slotte de tomaat, tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met wat peper en zout.
  • - Laat ongeveer 40 minuten op een laag vuur de groenten sudderen met de deksel op de pan.
  • - Controleer regelmatig of het vuur niet te hoog staat en vergeet niet te roeren. Voeg indien nodig wat water of groentebouillon toe om te voorkomen dat het te droog dreigt te worden.

 

Eetsmakelijk!