Recept: spruiten met bruine boter

Bruine boter is een reguliere boter die net lang genoeg is gebakken is om de melkdeeltjes in de boter te roosteren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de boter tot net na het kookpunt te laten smelten. Hierdoor creeërt u een heerlijke nootachtige smaak. 

Ingrediënten voor ongeveer 4/6 personen

  • - 1 kg spruiten
  • - 50 gram amandelen
  • - ongeveer 200 g boter
  • - 1 biologische citroen
  • - 100 gram harde zoutige/nootachtige kaas

Bereidingswijze

  1. Smaak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes van de spruiten af te halen. Snijd de rest van de spruiten in partjes. 
  2. Rooster de amandelen in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Let op: dit kan ineens heel snel gaan. Blijf er dus goed bij staan. 
  3. Bruin ongeveer de helft van de boter in een pan. Zorg ervoor dat de boter niet verbrand.
  4. Kook de helft van de spruiten in een pan 5 - 10 minuten. Voorzichtig: kook ze niet niet lang!
  5. Voeg een flinke klont boter toe en prak de gekookte spruiten. Voeg een beetje citroensap, zout en peper toe totdat de spuiten lekker op smaak zijn.
  6. Stoof de rest van de spuiten met een beetje boter en water tot ze bijna zacht zijn, maar nog wel een lekkere bite hebben. Breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.
  7. Pak een bord en doe daar de eerst de geprakte spuiten op en vervolgens de gekookte spruiten. Voeg de amandelen en de kaas toe door ze over de spruiten te verdelen.
  8. Sprenkel als laatste de gebruinde boter over de spruiten.


Eetsmakelijk!

 

 

Recept: spruiten met bruine bote
Recept: spruiten met bruine bote
Recept: spruiten met bruine bote