Recept: gebakken appels met Remonce

Remonce is een typisch Deense vulling die vaak gebruik wordt in gebak. Het wordt ook wel eens Lord Mayor vulling genoemd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 50 gram Muscovado suiker
  • - 50 gram marsepein
  • - 50 gram zachte boter
  • - 4 grote stevige appels
  • - 50 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
  • - 200 gram crème fraiche 38% vet
  • - 1 grote vanillepootje
  • - Een paar eetlepels. rietsuiker
  • - Grove zoutkorrels

Zorg dat de Morsø Forno of andere hittebron op temperatuur is.

Bereidingswijze

  1. 1. Maak de Remonce: voeg de suiker, marsepein en boter bij elkaar en kneed ze tot een smeuïg geheel.
  2. 2. Schil de appels en haal de kern eruit met een bijvoorbeeld een appelboor en vul de appels met de Remonce.
  3. 3. Plaats de appels op een vuurvaste schaal of schotel en plaats de appels in de Forno (of andere hittebron) tot ze goed gaar zijn. Ongeveer 20-30 minuten. 
  4. 4. Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge pan (dus zonder boter of olie!) en hak ze daarna klein.
  5. 5. Snijd het vanillestokje open en haal met het puntje van je mes de vanillezaden eruit. 
  6. 6. Voeg de vanillezaden, crème frash en rietsuiker samen en meng deze door elkaar. 
  7. 7. Leg (als de appels klaar zijn) de appels op een bord strooi de hazelnoten over de appels.
  8. 8. Maak een mooi bolletje van het crème fraish mengsel en leg deze ernaast of op de appels.
  9. 9. Sprinkel een heel klein beetje van de grove zoutkorrels over de appels.