Recept: hamburgers met tomaten tapenade

Er gaat niet boven een goede hamburger!

Wat heb je nodig voor de burgers? 

  • - 4 hamburgerbroodjes (kies welke jij het lekkerst vindt)
  • - 400 gram rundergehakt (kies voor gehakt met minder dan 7% vet)
  • - 120 gram geraspte knolselderij
  • - 4 of 8 plakjes bacon 
  • - 4 plakjes oude kaas (of een andere kaassoort)
  • - Wat gehakte peterselie

 

Komkommersalade

  • - 2 kleine sjalotten in dunne plakjes gesneden
  • - 1 komkommer in dunne plakjes gesneden (tip: gebruik een kaasschaaf!)
  • - 4 eetlepels cider azijn
  • - 2 theelepels mosterd
  • - 2 theelepels honing
  • - Zout en peper

 

Tomaten tapenade

  • - 2 handvol gedroogde tomaten in olie
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 2 theelepels kappertjes
  • - 2 theelepels ciderazijn
  • - 2 kleine ansjovisjes uit blik
  • - 40 gram parmezaanse kaas
  • - 300/400 ml goede olijfolie

 

Bereiden van de komkommersalade: meng de uien en de komkommer met de andere ingrediënten en laat dit een half uur staan. 

Bereiden van de tomaten tapenade: stop alle ingrediënten van de tomaten tapenade in een blender en laat deze kort blenden tot er een grove substantie ontstaat. Voeg naar wens nog extra olie toe.

Bereiden van de hamburgers: kneed het gehakte vlees met wat zout, peper en de knolselderij en maak er 4 burgers van. Bak de bacon goudbruin. Haal de bacon uit de pan en bak in dit vet de hamburgers in het vet van de bacon. Leg - als de hamburgers - klaar zijn de kaas op de burgers in de pan en laat deze kort smelten. 

Serveren: snijd de broodjes en grill deze kort. Besmeer de onderkant met de tapenade, leg de plakjes bacon erop, gevolgd door de hamburger met kaas en sluit af met de komkommersalade en verse peterselie.