Vrijdag visdag: in appelen gesmoorde kabeljauw
Bij dit gerecht kun je ook eindeloos variëren met aardappelen als bijgerecht.
Ingrediënten
2/3 klontjes boter
2 appels, gesneden in partjes
1 selderij, in stukken
1 citroen
1,5 dl appelsap
1,5 dl volle verse room
1/4 savooiekool
4 stukken (verse) kabeljauw
Verse takjes dragon
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verhit de boter in de gietijzeren kookpot (of sauteerpan) en voeg de appelen en de selderij eraan toe. Laat dit geheel een paar minuten sudderen zonder het te laten verkleuren.
Voeg er de citroensap, het appelsap en de verse room aan toe. Breng dit aan de kook en laat het enkele minuten sudderen totdat de saus wat is ingedikt.
Leg de savooiekoolbladeren op de bodem van de pan en leg de 4 stukken kabeljauw er bovenop. Breng de kabeljauw nu op smaak met de dragon en wat peper en zout.
Doe de deksel op de pan en laat het 10 tot 15 minuten sudderen tot de vis gaar is.
Eet smakelijk!