Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en voor advertentiedoeleindien via Google.

Vrijdag visdag: in appelen gesmoorde kabeljauw

Bij dit gerecht kun je ook eindeloos variëren met aardappelen als bijgerecht.

Ingrediënten

2/3 klontjes boter

2 appels, gesneden in partjes

1 selderij, in stukken

1 citroen

1,5 dl appelsap

1,5 dl volle verse room

1/4 savooiekool

4 stukken (verse) kabeljauw

Verse takjes dragon

Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze

Verhit de boter in de gietijzeren kookpot (of sauteerpan) en voeg de appelen en de selderij eraan toe. Laat dit geheel een paar minuten sudderen zonder het te laten verkleuren.

Voeg er de citroensap, het appelsap en de verse room aan toe. Breng dit aan de kook en laat het enkele minuten sudderen totdat de saus wat is ingedikt.

Leg de savooiekoolbladeren op de bodem van de pan en leg de 4 stukken kabeljauw er bovenop. Breng de kabeljauw nu op smaak met de dragon en wat peper en zout.

Doe de deksel op de pan en laat het 10 tot 15 minuten sudderen tot de vis gaar is.

Eet smakelijk!