Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en voor advertentiedoeleindien via Google.

Vers knoflook brood uit de pan

Er gaat niets boven een vers brood net uit de oven. Met de Morsø Living buitenhaarden, maar ook met de Morsø N.A.C. collectie, kun je gemakkelijk en snel de lekkerste gerechten op tafel zetten.  

Wat heb je nodig?

  • 25 gram gist
  • 4 dl koud water
  • 675 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 100 g knoflookboter (je kunt ook gemakkelijk zelf knoflookboter maken!)
  • Boter om de Cocotte mee in te vetten

Garnering

  • 1 teentje knoflook
  • Peterselie

Bereidingswijze:

  1. Los het gist op in het koude water en voeg de bloem en het zout toe.
  2. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plek. Leg over het deeg een vochtige doek.
  3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven tafel.
  4. Vet de Cocotte met boter en leg het deeg in de Cocotte. Snijd de knoflook in plakjes en garneer het deeg met knoflook en peterselie.
  5. Plaats de deksel op de Cocotte en bak bij 250 graden gedurende 30 minuten.