Gegratineerde oesters van de grill
Oesters, de pareltjes uit de zee. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Het aller lekkerste (vinden wij) smaken de oester als je deze gratineert en grilt. Daarom delen wij dit heerlijke recept met jullie.
Wat heb je hiervoor nodig? (4 personen)
- 12 oesters
- 100 ml crème fraîche (38% vet)
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl. gehakte peterselie breedbladige
- 50 ml paneermeel
- 50 g parmezaanse kaas
- Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze
Meng de crème fraîche met fijngehakte knoflook, peterselie, zout en peper. Open de oesters en verwijder het overtollige vloeistof. Verwijder de oester uit de schelp met een oester mes. Controleer of er geen stukjes schelp los zitten in de oester of op de oester en doe de oester weer in zijn schelp. Verspreid over de oester het crème fraîche mengsel en garneer de bovenkant met paneermeel en fijn geraspte Parmezaanse kaas. Grill oesters totdat de topping begint te golden draaien.