Vrijdag visdag: Scampi met duivelsaus
Vis is eigenlijk goed voor elke dag! Dit recept met Scampi zet je in een handomdraai op tafel. Maak je weekend net iets specialer.
Ingrediënten
- 1 zak diepvriesscampi (28-33 stuks)
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 hele sjalot (in kleine stukjes gesneden)
- 1⁄2 zoete paprika (in kleine stukjes gesneden)
- 3 eetlepels kruidenboter of knoflookboter
- Peper & zout
Bereiding
Verhit de gietijzeren braadschotel in de Morsø Forno gedurende +/- 10 minuten. Versnipper intussen de sjalot en de halve zoete paprika.
Haal de braadschotel uit de Forno en smelt de lookboter in de hete braadschotel. Voeg de versnipperde sjalot en paprika toe en laat deze fruiten in de Forno.
Haal de braadschotel uit de Forno en voeg de scampi toe. Kruid met peper en zout en zet de braadschotel opnieuw in de Forno.
Draai de scampi na een dikke minuut om met de Morsø tang en laat ze nog 30 seconden verder garen in de Forno.
Roer een eetlepel sambal door de saus en de scampi