Lekkere trek: gebakken Brie met witte wijn
Wat heb je nodig?
- - 1 ronde hele Brie
- - 400 ml witte wijn (suggestie: Sauternes)
- - 2 kleine sjalotten (fijngehakt)
- - 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- - 2 eetlepels fijngesneden rode peper
- - Peper (vers gemalen)
- - Aluminiumfolie
- - Brood naar wens
Bereiding
- 1. Snipper de sjalotten, de bieslook en de rode peper fijn.
- 2. Fruit de sjalotten aan in een pan met een beetje olie.
- 3. Voeg hierna de witte wijn toe en laat dit tot ongeveer 1/3 inkoken. Tip: u kunt dit op bovenkant van de Morsø Forno bereiden of op een BBQ rooster.
- 4. Verpak de brie in aluminiumfolie en plaats de brie in de Forno of op de BBQ. Zorg er in ieder geval voor dat de brie voldoende warmte krijgt.
- 5. Na ongeveer 20 minuten zullen er ‘bubbels’ ontstaan en zal de bovenkant een beetje bruin kleuren. Haal nu de brie uit de Forno of van de BBQ.
- 6. Snijd voorzichtig de bovenkant (deksel) van de brie af.
- 7. Giet de saus van sjalotten en witte wijn over de brie en roer dit voorzichtig met een vork door de brie heen.
- 8. Besprenkel de brie met de bieslook en de rode pepers (naar eigen smaak) en voeg wat versgemalen peper toe.
- 9. Serveer met lekkere stukken brood om mee te dippen.
GENIETEN!