Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en voor advertentiedoeleindien via Google.

Malse steaks met gegrilde groenten

Het is nog vaak een uitdaging om een goede steak te bereiden. Wij hebben voor u een heerlijk recept: steaks met kruidenboter en gegrilde groenten. 

Wat heb je nodig?

  • - 4 goede steaks van de keurslager

Voor de kruidenboter

  • - 250 zachte roomboter
  • - Zest van 1 biologische citroen
  • - 1 takje kervel
  • - 1/2 teentjes knoflook
  • - Beetje zout & peperVoor de gegrilde groenten:
  • - 4 wortelen
  • - 1 squash 
  • - 2 rode paprika’s
  • - Groene aspergers
  • - Verse peterselie
  • - Balsamico
  • - Olie 
  • - Zout & peper

Zorg dat de steaks op kamertemperatuur zijn.

Bereiding kruidenboter

  1. 1. Meng de boter met de citroen zest, kervel, knofloof en een beetje zout en peper. 
  2. 2. Zet de boter niet meer terug in de koelkast, maar dek deze af en laat het op het aanrecht staan.

Grillen van de steak

  1. Grill de steak in de Morsø Grillpan. Ga uit van ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  2. Laat de steaks na het grillen nog 10 minuten in aluminiumfolie rusten. 
  3. Begin nu aan de gegrilde groenten.

Bereiding gegrilde groenten

  1. 1. Snijd de wortelen en squash in lange repen in de lengte. 
  2. 2. Snijd de paprika’s in 4 stukken.
  3. 3. Maak de asperges schoon. 
  4. 4. Grill de groenten in een hete pan tot ze gaar en zacht zijn. 
  5. 5. Meng de olie met een scheutje balsamico en peper en zout en voeg daarbij wat gehakte peterselie toe. Giet dit over de gegrilde groenten voor serveren.