Malse steaks met gegrilde groenten
Het is nog vaak een uitdaging om een goede steak te bereiden. Wij hebben voor u een heerlijk recept: steaks met kruidenboter en gegrilde groenten.
Wat heb je nodig?
- - 4 goede steaks van de keurslager
Voor de kruidenboter
- - 250 zachte roomboter
- - Zest van 1 biologische citroen
- - 1 takje kervel
- - 1/2 teentjes knoflook
- - Beetje zout & peperVoor de gegrilde groenten:
- - 4 wortelen
- - 1 squash
- - 2 rode paprika’s
- - Groene aspergers
- - Verse peterselie
- - Balsamico
- - Olie
- - Zout & peper
Zorg dat de steaks op kamertemperatuur zijn.
Bereiding kruidenboter
- 1. Meng de boter met de citroen zest, kervel, knofloof en een beetje zout en peper.
- 2. Zet de boter niet meer terug in de koelkast, maar dek deze af en laat het op het aanrecht staan.
Grillen van de steak
- Grill de steak in de Morsø Grillpan. Ga uit van ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
- Laat de steaks na het grillen nog 10 minuten in aluminiumfolie rusten.
- Begin nu aan de gegrilde groenten.
Bereiding gegrilde groenten
- 1. Snijd de wortelen en squash in lange repen in de lengte.
- 2. Snijd de paprika’s in 4 stukken.
- 3. Maak de asperges schoon.
- 4. Grill de groenten in een hete pan tot ze gaar en zacht zijn.
- 5. Meng de olie met een scheutje balsamico en peper en zout en voeg daarbij wat gehakte peterselie toe. Giet dit over de gegrilde groenten voor serveren.