Recept: herfstige pompoensoep
Ingrediënten
- - 2 rode uien
- - 4 teentjes knoflook
- - 25 gram gember
- - 1 flespompoen (ongeveer 500 - 750 gram)
- - 2 wortels
- - 2 aardappelen
- - 200 g tomaten
- - 300 ml groentebouillon
- - 1 takje rozemarijn
- - Olijfolie, of citroensap
- - 1 klein bosje basilicum
- - 4 sneetjes brood
- - Een beetje peper en zout
Bereidingswijze
- 1. Maak de binnenkant van de pompoen schoon en snij de helft in grove stukken.
- 2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en snijd de wortelen, aardappelen en gember en tomaten in kleine stukjes.
- 3. Leg de ui in een Morsø sauté cocotte met de olijfolie en rozemarijn en bak tot de uien zacht zijn.
- 4. Voeg de pompoen, wortelen, aardappelen, tomaten, gember en knoflook toe en bak deze nog een paar minuten mee.
- 5. Voeg daarna de groentebouillon toe te voegen.
- 6. Doe de deksel op de pan en laat het geheel volledig zacht koken in ongeveer 20 minuten.
- 7. Pureer de soep tot een gladde massa en breng het geheel met peper, zout en een beetje citroensap op smaak.
- 8. Snijd de basilicum fijn en voeg deze toe aan de pompoensoep.