Recept: gebakken appels met Remonce
Remonce is een typisch Deense vulling die vaak gebruik wordt in gebak. Het wordt ook wel eens Lord Mayor vulling genoemd.
Ingrediënten voor 4 personen
- - 50 gram Muscovado suiker
- - 50 gram marsepein
- - 50 gram zachte boter
- - 4 grote stevige appels
- - 50 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
- - 200 gram crème fraiche 38% vet
- - 1 grote vanillepootje
- - Een paar eetlepels. rietsuiker
- - Grove zoutkorrels
Zorg dat de Morsø Forno of andere hittebron op temperatuur is.
Bereidingswijze
- 1. Maak de Remonce: voeg de suiker, marsepein en boter bij elkaar en kneed ze tot een smeuïg geheel.
- 2. Schil de appels en haal de kern eruit met een bijvoorbeeld een appelboor en vul de appels met de Remonce.
- 3. Plaats de appels op een vuurvaste schaal of schotel en plaats de appels in de Forno (of andere hittebron) tot ze goed gaar zijn. Ongeveer 20-30 minuten.
- 4. Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge pan (dus zonder boter of olie!) en hak ze daarna klein.
- 5. Snijd het vanillestokje open en haal met het puntje van je mes de vanillezaden eruit.
- 6. Voeg de vanillezaden, crème frash en rietsuiker samen en meng deze door elkaar.
- 7. Leg (als de appels klaar zijn) de appels op een bord strooi de hazelnoten over de appels.
- 8. Maak een mooi bolletje van het crème fraish mengsel en leg deze ernaast of op de appels.
- 9. Sprinkel een heel klein beetje van de grove zoutkorrels over de appels.